preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
PROJEKTI

Školski kurikulum

 

Godišnji plan i program

Kućni red škole

Pisane provjere
Poduzetna pedagogija – poduzetna djeca

OŠ Prečko zajedno s Privatnom gimnazijom i Ekonomskom školom Katarina Zrinski sudjeluje u Comenius projektu „Poduzetna pedagogija-poduzetna djeca“. Partneri su nam  Private Schulen Breitschaft iz Regensburga u Njemačkoj i tri osnovne škole iz Srbije: OŠ „Moma Stanojlović“, OŠ „Milutin i Draginja Todorović“, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Kragujevca.

Cilj ovog projekta je promicanje suradnje među osnovnim i srednjim školama i prenošenje iskustava iz područja poduzetničkog učenja u svrhu razvoja poduzetničke kompetencije učenika od rane dobi.

Poduzetnička kompetencija jedna je od osam ključnih kompetencija iz Preporuke EC-a za cjeloživotno učenje, važna za pravilan izbor zanimanja, uspješno uključivanje učenika u svijet rada i stjecanje životno važnih vještina.

Projektne aktivnosti odvijat će se u sve tri zemlje. Osmišljene su tako da sve škole partneri organiziraju Dječji tjedan poduzetništva i provedu poduzetničke radionice u svim razredima, a zatim razmijene iskustva, saznanja, načine i metode rada. Na kraju će se sva iskustva i opisi aktivnosti objediniti na posebnoj web stranici i biltenu Projekta.

Od osnutka učeničke zadruge ZIP - Zadrugari iz Prečkog 2012., naša škola svake godine organizira veliki školski projekt Dječji tjedan poduzetništva. Toga se tjedna u svim učionicama organizira tematska nastava vezana za poduzetništvo. Učitelji i učenici provode istraživačke radove, idu poduzetnicima u posjet ili pak sudjeluju u radionicama za izradu različitih predmeta. Učenici rade rukama, upoznaju procese proizvodnje nekih uporabnih predmeta, prate ekonomski ciklus od ideje do realizacije. Naravno, sve u skladu s dobi, interesima i mogućnostima.

Temelje poduzetništva u našoj školi postavili su: Sandra Lovrenčić, Marijana Vrančić, Daliborka Pavić i Davorin Novosel.

Rezultati projektnih aktivnosti prezentiraju se na završnoj priredbi Školskog tjedna poduzetništva i Poduzetničkom sajmu.