preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
PROJEKTI

Školski kurikulum

 

Godišnji plan i program

Kućni red škole

Pisane provjere

 

    Izvannastavne aktivnosti


 

 

Izvannastavne aktivnosti su različiti organizacijski oblici okupljanja učenika u slobodno izvannastavno vrijeme u školi koji imaju pretežno kulturno-umjetničko, športsko, tehničko, rekreacijsko i znanstveno obilježje. Karakteristika ovih aktivnosti su da se njihovo djelovanje ne odvija u razredima, već u posebno formiranim skupinama. Učenike u skupini vežu zajedničke sklonosti i interesi prema nekoj aktivnosti, a uključuju se prema vlastitom opredjeljenju, želji i dobrovoljno.

Svrha izvannastavnih aktivnosti je da potiču učenike na stvaralaštvo, stjecanje znanja i umijeća prema njihovim individualnim interesima i sposobnostima. Uključivanje učenika u ovakve aktivnosti imaju važnu ulogu u razvijanju mladenačkih snaga koje će im kasnije pomoći kako bi izbjegli nepoželjno ponašanje. Isto tako, sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima pomaže im da otkriju i njeguju svoje talente, razvoj karaktera i kompetencija.

Istraživanja pokazuju da kvalitetno organizirano vrijeme nakon nastave pomaže:

  • u smanjivanju maloljetničkog nasilja, školskog vandalizma i negativnog utjecaja vršnjakakoji vodi do zlouporabe alkohola i droga
  • u poboljšavanju učeničkog obrazovnog uspjeha
  • u izvršavanju domaće zadaće
  • u poboljšavanju učeničkog ponašanja u školi
  • u znatnom povećanju broja učenika koji imaju planove za budućnost (Cromwell, 2005.)

Izvannastavne aktivnosti planiraju se školskim kurikulumom i godišnjim planom i programom neposrednih nositelja odgojno-obrazovne djelatnosti. Naše aktivnosti podjelili smo u skupine učenika koji pohađaju predmetnu nastavu (5. - 8. r.)  i učenike koji pohađaju razrednu nastavu (1. - 8. r.).

Klikom na pojedine sličice možete vidjeti sve naše izvannastavne aktivnosti i informacije o njima.

 

 

Predmetna nastava

Razredna nastava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dokumenti za prikaz
preskoči na navigaciju