preskoči na sadržaj

Osnovna škola Prečko Zagreb

 > Naslovnica

 

 

 


vijesti

Večer matematike 2020.

Autor: Nina Knežević, 1. 12. 2020. 17:34

I ove godine naša će škola sudjelovati u Večeri matematike koja će se održati tijekom cijelog tjedna online i uživo, tijekom nastave i u suradnji s roditeljima učenika.

Na sam dan Večeri matematike,u četvrtak, 3. prosinca platforma Matific organizira natjecanje u rješavanju

zadataka, skupljanju zvjezdica i osvajanje zanimljivih nagrada.

Pridružite nam se!

 [više]

Proslavili smo 50. rođendan naše škole!

Autor: Anka Vukša, 30. 11. 2020. 13:51

Kako smo proslavili 50. rođendan naše Škole, pogledajte video u nastavku...

 

 

 

 

 [više]

Likovno-literarni natječaj povodom 50. Dana naše škole

Autor: Anka Vukša, 26. 11. 2020. 06:12

U nastavku pogledajte najuspješnije likovne radove i pročitajte najljepše pjesme. Najuspješnije radove ostvarili su naši učenici: Mia Križmančić (7.b), Borna Bolanča (2.a), Vito Prosinečki (3.a) i Marko Štos (8.c)! Čestitamo! 

 [više]

U susret 50. rođendanu Škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: web admin, 20. 11. 2020. 09:34

Nižu se nastavni sati, prolaze školske godine, izmjenjuju se generacije učenika i učitelja.

 I tako, iznenada, šk.god. 2020./2021. stigosmo i do 50. rođendana naše škole.  

Pregledavamo stare fotografije i prisjećamo se posljednjih deset godina– na našu inicijativu uređena je ulica Dekanići, obnovljena su stara školska igrališta, izgrađene su  atletska staza i bacalište kugle, onemogućen je pristup vozilima u školsko dvorište. Prostore starih garderoba pretvorili smo u učionice, promijenili namještaj učionica i kabineta, zamijenili postrojenje kotlovnice i kompletnu rasvjetu škole, sanirali dio stolarije i fasade školske zgrade, samostalno proveli informatizaciju škole iskoristivši sredstva dobivena iz fondova EU nakon što su nam prihvaćena čak dva projekta.

Učitelji i učenici naše škole postizali su svih tih godina zapažene rezultate u različitim područjima znanja i sporta. Bili smo posebno ponosni na sudionike državnih natjecanja u znanju matematike, fizike, engleskoga jezika, likovne  i tehničke kulture, poznavanju prometnih propisa; radovali smo se zbog literarnih i dramskih nastupa na državnoj smotri dječjeg literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva i osvojenih  nagrada na državnim  literarno-likovnim-foto natječajima, smotrama, izložbama i  sportskim natjecanjima.

Istaknut ćemo samo one najuspješnije ove školske godine:

* 2. mjesto na državnom natjecanju mladih tehničara

* 8. mjesto na državnom natjecanju iz engleskoga jezika

* sudjelovanje na državnom natjecanju LIK 2020. (termin natjecanja: 1. i 2. prosinca)

* osvojeno 7. mjesto na državnom natjecanju Prometna učilica

Za 50. dan škole pripremali smo priredbu, umjetničke i znanstvene radionice, sportske susrete; željeli smo s gostima (prvenstveno- roditeljima) obilježiti našu zajedničku godišnjicu. Nažalost, trenutna epidemiološka situacija, izazvana  pandemijom ne dozvoljava nam realizaciju planiranog.

Preostalo nam je jedino obilježavanje unutar svakog pojedinog razrednog odjela te ćemo čitav tjedan od 23. do 27. studenoga 2020. posvetiti obilježavanju našeg velikog, 50. rođendana ( u prilogu:INTEGRIRANI TJEDAN).

U petak, 27. studenoga 2020. neće biti nastave, a korisnici produženog boravka ostaju na dežurstvu u skladu s prijavom roditelja.

 Jutarnja smjena obilježit će Dan Škole od 8,00 do 9,30 a poslijepodnevna smjena od 10,00 do 11,30.

Toga dana svi razredni odjeli imaju isti program koji počinje himnom Škole, nastavlja se promocijom  monografije MOJA,TVOJA,NAŠA OSNOVNA ŠKOLA PREČKO,  sudjelovanjem u kvizu o poznavanju škole, a završava slatkim domjenkom za sve učenike škole.

Prigodno ćemo zahvaliti najuspješnijim učenicima i učiteljima koji su tijekom ove školske godine predstavljali našu školu na natjecanjima u znanju i sportskim aktivnostima, nagraditi najuspješnije sudionike našeg likovno-literarnog natječaja na temu Moja, tvoja, naša Osnovna škola PREČKO.

Ostanimo odgovorni kako bismo ubrzo imali mogućnost zajedničkog druženja u našoj školi i nadoknadili sve propuštene susrete.

Sretan nam svima naš dan – dan OŠ Prečko !!!!

                                   Ravnateljica: mr. sc. Jadranka Oštarčević    

 

 

 [više]

Vukovar - grad heroj

Autor: web admin, 20. 11. 2020. 10:17