preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
PROJEKTI

Školski kurikulum

 

Godišnji plan i program

Kućni red škole

Pisane provjere
Vijesti

eTwinning projekt Let’s STEM


Let’s  STEM međunarodni je eTwinning projekt u koji su uključeni naši prvašići , a koji će se odvijati u 2020./2021. školskoj godini. Ovim projektom učenici će se , tražeći put do rješenja znanstvenih problema, zasigurno zainteresirati za STEM.

Na zanimljiv način učenici će se upoznati s četiri STEM područja: znanost, tehnologija, inženjering  i matematika. Tako ćemo ove godine biti pravi mali znanstvenici. Iz svakog pojedinog područja, tijekom godine bit će više aktivnosti (izvođenje pokusa, programiranje bez računala, projektiranje, osmišljavanje i izvođenje matematičkih igara…). Aktivnosti će biti predstavljene drugim projektnim partnerima  putem eTwinning portala i putem videokonferencija.

Kao završnu aktivnost, svaki će razred pripremiti STEM BOX - kutiju iznenađenja s osmišljenim STEM aktivnostima. S barem jednim projektnim partnerom izmijenit ćemo STEM BOX.

Let’s STEM projektom učenici će stjecati osnovne kompetencije za cjeloživotno učenje, kreativnost, inovacije, kritičko razmišljanje, inicijativu, poduzetništvo, odgovornost, preciznost, strpljenje i  usredotočenost na rješavanje problema. Učenici  će naučiti da je znanost dio njihovog svakodnevnog života.

Započeli smo s prvim projektnim aktivnostima. Kodirali smo bez računala. Učenici su trebali koncentraciju, pažnju, razmišljanje i preciznu ruku... Bilo je zanimljivo! Pogledajte fotografije u nastavku...

   

              

         

    

               

 

                   Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Anka Vukša   datum: 9. 11. 2020.
preskoči na navigaciju