preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
PROJEKTI

Školski kurikulum

 

Godišnji plan i program

Kućni red škole

Pisane provjere

 

 

     Vokalna skupina


 

 

Voditelj aktivnosti:

Željko Kipson, nast. glazbene kulture

Termin održavanja:

tijekom šk. godine prema potrebi i mogućnosti članova

Razredi:

5. - 8. razredi

 

 

Audio cd – MOJA ŠKOLA PREČKO

 

Ovaj nosač zvuka nastao je kao glazbeni uradak tijekom razdoblja od 2005. do 2012. školske godine u studiju učitelja glazbene kulture, Željka Kipsona. Učenici su uz podršku roditelja dolazili u studio KIMM i po prvi puta sudjelovali u snimanju pjesama koje su tih godina s veseljem pjevali u razredu i  na raznim nastupima u školi i izvan nje. Svojom kreativnošću unijeli su u svoje izvedbe pjesama đačku vedrinu i životnu radost pa ćemo slušajući audio cd – MOJA ŠKOLA PREČKO i sami moći osjetiti taj trenutak.

 

Nešto o pjesmama i izvođačima:

 

HIMNA ŠKOLE PREČKO ( Tekst pjesme je nastao kao pjesničko nadahnuće naše ravnateljice gospođe Jadranke Oštarčević prije dosta vremena, još kad je radila na radnom mjestu Pedagoga u našoj Školi. Učitelj glazbene kulture Željko Kipson je  uradio glazbenu podlogu, a njegov prijatelj Damir Ludvig je to izveo u reperskom stilu.

Himna škole Prečko

 

HIMNA ŠKOLE PREČKO (Učeći od najboljih, naši učenici šestog razreda Luka Garić i Antonio Šomođi su 28.04.2012. godine uspješno izveli  HIMNU ŠKOLE PREČKO koju smo također snimili).

    Himna škole Prečko

 

MOJA JE ŠKOLA (Pjesma iz školskog udžbenika, snimljena 2.09.2009. godine, a izvodi je mali pjevački zbor uz klavirsku pratnju).

    Moja je škola

 

HIMNA ZADRUGARA (Vedra đačka pjesma iz filma „Vlak u snijegu“, snimljeno 20.04.2012. godine). To su naši simpatični učenici posebnog razrednog odjela. U studio, na snimanje, ih je dovela njihova razrednica gospođa Danijela Krpan. Kad smo razmišljali o radnom nazivu vokalne skupine, jednoglasno je izglasan prijedlog da to bude skupina TRIJOMIJO (Kristijan-Kiki, Tomislav-Tomi i Karlo-Karlek). Poslušajte, zvuče simpatično, baš kao vrapci)!!!

    Himna Zadrugara

 

PREPOZNAT ĆU LJUBAV (snimljeno 2.09.2009. godine. Prekrasna pjesma koju su učenici odmah zavoljeli i prihvatili, najviše zbog teksta koji im je u godinama njihovog odrastanja postao jako blizak. Ovdje je u pravom smislu došla do izražaja kreativnost učenika. Prvo su REPERI-ce Sara i Ivana u svom stilu izvele uvodni dio, a što tek slijedi, poslušajte u slijedećoj izvedbi !!!

    Prepoznat ću ljubav

 

PREPOZNAT ĆU LJUBAV (izvodi u nastavku VESELA DRUŽNA, Simona i Dorotea - tadašnje učenice osmog razreda. Cure!!! Fenomenalne ste!!!

    Prepoznat ću ljubav

 

STAND BY ME (snimljeno 2008. godine, izvodi vokalna solistica naše škole)

    Stand by me

 

UHVATI RITAM (najstarija sačuvana snimka iz 2005. godine, a pjesmu izvode učenice naše škole).

    Uhvati ritam

 

UNFAITFEETLL (snimljeno, 22.10.2008. godine. Izvodi VESELA DRUŽINA, Simona i Dorotea.  To smo mi!!!

Unfaitfeetll

 

MAMA MIA (snimljeno, 14.04.2012. godine). Pjevale su učenice tadašnjeg petog razreda - Paula i Nikolina. Zahvaljujemo Nikolininoj mami koja je dovela vokalne solistice u Studio i provela cijelo vrijeme sa nama tijekom snimanja.

     Mama mia

 

POBJEGO SAM (snimljeno, 14.05.2012. godine. Izvođači su učenici tadašnjeg šestog razreda - Ivan, Borna i Dario. Za izvedbu ove pjesme posebno je zaslužan Borna Hesky, koji se potrudio naučiti svirati gitaru.  Naravno, bez pjevanja ne ide, pa ju tako nismo još ni izveli na školskoj priredbi jer,  pobjegao nam je pjevač solista!!!

     Pobjego sam

 

STOJIN NA KANTUNU (snimljeno, 14.05.2012. godine). Taj dan je bio jako uspješan jer smo u Studiju snimili čak dvije pjesme. Dario je uspješno otpjevao svoju pjesmu u garaži, a Borna je znalački odsvirao interesantan instrument – drombulju!!! Kako bismo rekli?  Oddrombuljiraooo!!!

     Stojin na kantunu

 

JELLOW SUBMARINE (snimljeno, 26.05.2012. godine). To su počeci našeg školskog benda. Na snimci sviraju Tomislav, Domagoj, Kristijan, Borna i njihov učitelj glazbene kulture. Ove školske godine, 2012-2013. krećemo  s novim elanom i proširenim školskim orkestrom u kome može svirati svatko tko želi, samo treba odsvirati pravi ton u pravo vrijeme)!

    Jellow submarine

 

 

Za realizaciju ovog nosača zvuka zaslužni su osim već navedenih u tekstu: Zadrugari naše Škole s voditeljicama gospođama Marijanom Vrančić i Sandrom Lovrenčić koji su osmislili i napravili omotnicu, profesorica književnosti gđa. Ksenija Kancijan koja nam je ispravila pravopisne greške jer još uvijek svaki dan idemo u školu, profesor informatike Davorin Novosel koji je „pržio na tavici naše ukusno jelo“, tj, umnožio cd-eee kako bi ih Vi mogli sačuvati za uspomenu i dugo sjećanje na svoju Osnovnu školu Prečko.  Hvala svima!!!

 

Aktualnopreskoči na navigaciju