preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
PROJEKTI

Školski kurikulum

 

Godišnji plan i program

Kućni red škole

Pisane provjere

 

 

   Škole dan -  naše škole rođendan


 

 

 

 

 

 

 

 

termini održavanja sastanaka grupe: tjedan a (5. i 7. razredi ujutro), utorak 6. sat (12:15-13:00)  i  tjedan b ponedjeljak 0. sat (13:15)

članovi novinarske grupe : Ella, Nela, Petra, Lara, Marta, Korana i Vita

 

Dani kruha u Osnovnoj školi Prečko

Proslava dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održala se u Osnovnoj školi Prečko 11. listopada 2016. Dan kruha učenici škole Prečko obilježili su zajedničkim blagovanjem peciva i ostalih pekarskih proizvoda te blagoslovom istih. Blagoslov je u školskoj knjižnici održao velečasni pastor Željko Ivan Bakšić.  Nakon blagoslova i zajedničkog blagovanja naše su novinarke razgovarale sa učenicima koji su pridonijeli ovoj svečanosti sa domaćim proizvodima.

 Dobar kao kruh

Petra i David su zajedno s roditeljima napravili kućicu od kruha. Sudjelovala je cijela njihova obitelj. Na nastavi je 2.a sa učiteljicom Mandicom Pezelj razgovarao o prigodnim poslovicama vezanima uz kruh. (razgovarale Nela i Lara)

Naše novinarke razgovarale su i sa učenicima 3.b razreda, a taj će razgovor pamtiti po ukusnim pecivima i ostalim delicijama koje su im ponudili. 3.b je na nastavi obrađivao prigodne pjesme i likovno su se izrazili i panoe ukrasili u skladu s temom- dani kruha. (razgovarale Marta i Petra)

Dan škole u Domu za kulturu Prečko

U petak 25.11.2016 naša škola slavila je 46. rođendan. Povodom tog dana održao se nastup u domu kulture Prečko. Sudjelovali su skoro svi razredi naše škole. Na nastup su došli roditelji, naše učiteljice,učitelji i bivši učitelj i učiteljice naše škole.Stvarno je bilo lijepih izvedbi i igrokaza.Naše novinarke ispitale su par pitanja pojedine izvođače koji su nastupali. Neki su im odgovorili s veseljem i s radošću, a neki su se sramili.Dan škole bio je jako lijep i svi su se lijepo proveli.
Petra Krsnik

Dan škole

 

25.11. 2016. Naša je škola proslavila 46 rođendan. Za tu priliku učitelji i učenici škole organizirali su prigodni program koji su izveli u Domu kulture Prečko. Priredba je počela izvođenjem himne kojiu su izvele Vita Džolić i Izabela Harhaj uz pratnju prof. Irene Mrduljaš Jelinčić. Uslijedio je bogat program koji su priredili učenici nižih razreda uz vodstvo svojih učiteljica. Nastupio je školski zbor, učenici dramske i recitatorske skupine uz mentorstvo učiteljica Jadranke Ninić Horvatić i Milane Kosanović te folkloraši učiteljice Nine Knežević. Boravkaši su izveli splet pjesama , plesova i igrokaza koje su sa njima uvježbale učiteljice Blanka Gašpar i Marijana Vlajčić. Mnoge su mame u publici zasuzile na recitaciju „Mama je naj“. U publici smo primjetile i mnoge bivše učiteljice naše škole, koje su sada u mirovini. Komentirale su da im se program jako svidio, a učiteljica Dragica Komar pohvalia je našim novinarkama trud učenika oko ove priredbe.

Novinarska grupa

Posjet novinarske grupe dnevnom listu 24 sata

Novinarska grupa OŠ Prečko 29.11.2016., posjetile su  dnevni list 24 sata. Kada smo došle u redakciju dočekao nas je novinar i urednik Boris Rašeta koji nas je upoznao s ostalim novinarima i njihovim zadaćama. Imali smo priliku vidjeti  snimanje intervjua za web portal 24 sata novinara Ivice Pandžića sa bivšim ministrom Borisom  Lalovcem, posjetiti montažu i režiju internetskih vijesti.

Grafički urednik Stjepan Banović pokazao nam je kako se slažu stranice tiskanog izdanja novina. Novinarka Maja Furjan pričala nam je o izlasku na teren i danu provedenom sa dimnjačarima  na zagrebačkim krovovima.“Hrvatskoj nedostaju dimnjačari“, bio je naslov njenog članka.

Nela Bojanić

 


Posjet redakciji 24 sata
U utorak 29.11.2016. naše novinarke išle su u posjet 24 sata. Kroz 24 sata proveo ih je Boris Rašeta. Tamo su vidjele studio za snimanje, prostoriju u kojoj se snima zvuk i sobu za sastanke. Novinar Igor Zvoko pokazao im je video o suncu i o godišnjim dobima. Upoznale su glavnog urednika. Vidjele su kako se rade naslovne stranice za novine i kako se pišu novine. Na kraju su dobile darove.

Saznale smo kakav je dan jednog novinara:

1.Dolaze na posao oko 10:00 sati.
2.Odlaze na teren i ispituju ljude.
3.Dolaze natrag.
4.Pišu vijest do zadanog vremena.(deadline)
5.Odnose sve što su napisali uredniku.
6.Urednik to odobrava.
Petra Krsnik

 

 

 
Aktualnopreskoči na navigaciju